Poperingestraat 49 - 8954 Westouter - 0496 37 83 88 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tuinonderhoud

Tuinen Geert onderhoud met liefde uw tuin. Hieronder belichten we enkele onderdelen.

Bodems verzuren van nature en kalk lost dit op! Een bekalking kan je uitvoeren in het najaar, in de winter of in het vroege voorjaar.

Ook een tekort aan voedingsstoffen ligt aan de basis van mos in het gazon. Een regelmatige bemesting is dus noodzakelijk.

Na een passage van tuinen Geert is je grasmat voller en groener. Bekalken en bemesten doen we met een kleine tussenpoos.

Welk gazon u ook kiest, het blijft pas gezond als Tuinen Geert het regelmatig maait. Een nieuw aangelegd gazon maaien we de eerste keer bij 6 cm hoogte.

Gras groeit het hardst in mei met een tweede groeipiek in augustus. In het groeiseizoen zal het gazon zeker 1 à 2 keer per week gemaaid moeten worden.

Siergras maait u op een hoogte van circa 2 cm, speelgras op 3 cm. Zeker niet lager. Door te kort maaien verzwakt de grasmat en kan sneller mosvorming ontstaan.

Tuinen Geert houdt uw planten in topvormen. Dit kan omwille van esthetische of productieve redenen.

Vormsnoei optimaliseert de vruchtenoogst, tegelijkertijd bezorgt het verwijderen van dood hout uw planten een grotere vitaliteit.

Ondertussen ziet de plant er patent uit en heeft ze de vorm die u wenst.Groen wordt nog groener als u het een handje helpt!

Voor elk ongedierte dat uw groen bedreigt, hebben wij een aangepaste sproeistof. En met de juiste bemesting worden kleuren nog echter en wordt het groen nog meer uitgediept. Uiteraard gebeurd dit alles op een ecologisch verantwoorde manier.

Een haag moet regelmatig en goed geschoren worden om mooi dicht en “vol” te komen.

Vooral in de beginjaren na de aanplant is het zeer belangrijk om de haag voldoende bij te knippen.

Hakselen is het verkleinen van snoeiafval, zoals takken, haagscheersel en kleine stammetjes.

Het versnipperde hout, de gebroken schors en het versneden blad kunnen als mulchlaag gebruikt worden of ze kunnen gecomposteerd worden.